Percona 5.5.32 mysql pam plugin bug?

Hi, I have installed Percona rpms on a CentOS6 server:
Percona-Server-client-55-5.5.32-rel31.0.549.rhel6.x86_64
Percona-Server-shared-compat-5.5.32-rel31.0.549.rhel6.x86_64
Percona-Server-shared-55-5.5.32-rel31.0.549.rhel6.x86_64
Percona-Server-server-55-5.5.32-rel31.0.549.rhel6.x86_64

But when I try to enable the auth_pam plugin:
mysql> INSTALL PLUGIN auth_pam_server SONAME ‘auth_pam.so’;
ERROR 1127 (HY000): Can’t find symbol ‘auth_pam_server’ in library

Everything looks fine:
mysql> show variables like ‘%plugin%’;
±--------------±-------------------------+
| Variable_name | Value |
±--------------±-------------------------+
| plugin_dir | /usr/lib64/mysql/plugin/ |
±--------------±-------------------------+
1 row in set (0.00 sec)

mysql> exit
Bye
[root@ks-dmz-mysql-t01 ~]# ls /usr/lib64/mysql/plugin/auth_pam.so -l
-rwxr-xr-x. 1 root root 13136 Jul 1 05:26 /usr/lib64/mysql/plugin/auth_pam.so

I found one(!) hit on google: http://www.percona.com/forums/questions-discussions/mysql-and-percona-server/7233-pam-plugin-not-working
But since I haven’t compiled this plugin myself (Percona has) - I find it odd, that it should have been compiled wrongly… ?

Just tried updating to 5.5.33 from Percona. Same problem :frowning:

I just tried compiling from bzr - it fails with the exact same message :frowning:
mysql> install plugin auth_pam_server soname ‘auth_pam.so’;
ERROR 1127 (HY000): Can’t find symbol ‘auth_pam_server’ in library

Hi,

OK, so this is undocumented change in how you install the plugin. I have filled a new bug to correct this in manual page:
https://bugs.launchpad.net/percona-server/+bug/1229132

So, basically, use this command:

INSTALL PLUGIN auth_pam SONAME 'auth_pam.so';

thank you - that helped :slight_smile:

I obviously should have tried a few variants :slight_smile: