Not the answer you need?
Register and ask your own question!

authentication_ldap_simple issue

meyerdermeyerder EntrantCurrent User Role Supporter

I have attempted to setup a system and have it partially working but must be missing something else here..


I loaded the plugin set the following variables and restarted

Server version: 8.0.20-11.2 Percona XtraDB Cluster 

authentication_ldap_simple_server_host=192.1.1.xxxx

authentication_ldap_simple_bind_base_dn="dc=xxx,dc=ad,dc=xxx,dc=com"


drop user xxxx;

CREATE USER 'xxxxx'@'%'

IDENTIFIED WITH authentication_ldap_simple

AS 'cn=xxxx,ou=groups,dc=xxx,dc=xxx,dc=com';


what is weird is the user id can connect with no password at all! (even had others try so its not getting it from my profile)


What step did I miss?

Answers

  • David BusbyDavid Busby Percona Percona Moderator Role Patron

    Hello meyerder ,

    Could you may have discovered a bug, could you please try 8.0.20-11.3, and let us know if the issue persists ?

    In addition if you could also please describe your setup a bit more, which LDAP server and protocol version are you using for example.

    Thanks!

    David

  • meyerdermeyerder Entrant Current User Role Supporter

    I actually got it to work on  8.0.20-11.2 but discovered that the roles aspect does not work in  8.0.20-11.2. I see 8.0.20-11.3 is now in the repo so I will try later today


    **Note I found a jira ticket (cant find it now) that the role aspect of this was fixed in 8.0.21 so really hoping 8.0.21 comes out soon


    Thanks

Sign In or Register to comment.

MySQL, InnoDB, MariaDB and MongoDB are trademarks of their respective owners.
Copyright ©2005 - 2020 Percona LLC. All rights reserved.