Not the answer you need?
Register and ask your own question!

3-node setup failure

lvic4594lvic4594 EntrantCurrent User Role Beginner
I am trying to setup 3 node cluster on Ubuntu, seems as my first node is bootstrapped:
mysql> show status like 'wsrep%';
+
+
+
| Variable_name | Value |
+
+
+
| wsrep_local_state_uuid | 713e12a9-10a8-11e6-a7a6-02ef683208fc |
| wsrep_protocol_version | 7 |
| wsrep_last_committed | 0 |
| wsrep_replicated | 0 |
| wsrep_replicated_bytes | 0 |
| wsrep_repl_keys | 0 |
| wsrep_repl_keys_bytes | 0 |
| wsrep_repl_data_bytes | 0 |
| wsrep_repl_other_bytes | 0 |
| wsrep_received | 17 |
| wsrep_received_bytes | 1487 |
| wsrep_local_commits | 0 |
| wsrep_local_cert_failures | 0 |
| wsrep_local_replays | 0 |
| wsrep_local_send_queue | 0 |
| wsrep_local_send_queue_max | 2 |
| wsrep_local_send_queue_min | 0 |
| wsrep_local_send_queue_avg | 0.500000 |
| wsrep_local_recv_queue | 0 |
| wsrep_local_recv_queue_max | 2 |
| wsrep_local_recv_queue_min | 0 |
| wsrep_local_recv_queue_avg | 0.058824 |
| wsrep_local_cached_downto | 0 |
| wsrep_flow_control_paused_ns | 0 |
| wsrep_flow_control_paused | 0.000000 |
| wsrep_flow_control_sent | 0 |
| wsrep_flow_control_recv | 0 |
| wsrep_cert_deps_distance | 0.000000 |
| wsrep_apply_oooe | 0.000000 |
| wsrep_apply_oool | 0.000000 |
| wsrep_apply_window | 0.000000 |
| wsrep_commit_oooe | 0.000000 |
| wsrep_commit_oool | 0.000000 |
| wsrep_commit_window | 0.000000 |
| wsrep_local_state | 4 |
| wsrep_local_state_comment | Synced |
| wsrep_cert_index_size | 0 |
| wsrep_cert_bucket_count | 22 |
| wsrep_gcache_pool_size | 1707 |
| wsrep_causal_reads | 0 |
| wsrep_cert_interval | 0.000000 |
| wsrep_incoming_addresses | 10.132.18.1:3306 |
| wsrep_evs_delayed | |
| wsrep_evs_evict_list | |
| wsrep_evs_repl_latency | 0/0/0/0/0 |
| wsrep_evs_state | OPERATIONAL |
| wsrep_gcomm_uuid | 713daa05-10a8-11e6-bb61-eaab06c0d826 |
| wsrep_cluster_conf_id | 7 |
| wsrep_cluster_size | 1 |
| wsrep_cluster_state_uuid | 713e12a9-10a8-11e6-a7a6-02ef683208fc |
| wsrep_cluster_status | Primary |
| wsrep_connected | ON |
| wsrep_local_bf_aborts | 0 |
| wsrep_local_index | 0 |
| wsrep_provider_name | Galera |
| wsrep_provider_vendor | Codership Oy <[email protected]> |
| wsrep_provider_version | 3.14(r53b88eb) |
| wsrep_ready | ON |
+
+
+

But when i try to start 2-nd node, it fails:
* Starting MySQL (Percona XtraDB Cluster) database server mysqld * State transfer in progress, setting sleep higher mysqld * The server quit without updating PID file (/var/lib/mysql/node-44a84216b229.pid).

Mysql logs are empty....Any idea what can be a problem here and how i can troubleshoot this issue?
Thanks
Sign In or Register to comment.

MySQL, InnoDB, MariaDB and MongoDB are trademarks of their respective owners.
Copyright ©2005 - 2020 Percona LLC. All rights reserved.