Not the answer you need?
Register and ask your own question!

Node cannot start

ecurymouraecurymoura EntrantCurrent User Role Beginner
Hello, just installed a new node on openvz VPS and it's not start;

yum install http://www.percona.com/downloads/per...0-1.x86_64.rpm
yum install Percona-XtraDB-Cluster-56
/etc/init.d/mysql start

Any help please.


My logs

2014-08-29 17:43:08 5517 [Note] WSREP: closing client connections for protocol change 3 -> 2
2014-08-29 17:43:10 5517 [Warning] WSREP: Gap in state sequence. Need state transfer.
2014-08-29 17:43:11 5517 [Note] WSREP: (7749a6ac, 'ssl://0.0.0.0:4567') turning message relay requesting off
2014-08-29 17:43:12 5517 [Note] WSREP: Running: 'wsrep_sst_xtrabackup-v2 --role 'joiner' --address xxx.xxx.xxx.xxx' --auth 'sstuser:xxxx' --datadir '/var/lib/mysql/' --defaults-file '/etc/my.cnf' --parent '5517' '' '
/usr//bin/wsrep_sst_xtrabackup-v2: line 536: which: command not found
WSREP_SST: [ERROR] innobackupex not in path: /usr/sbin:/sbin:/usr//bin:/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/bin (20140829 17:43:12.955)
2014-08-29 17:43:12 5517 [ERROR] WSREP: Failed to read 'ready <addr>' from: wsrep_sst_xtrabackup-v2 --role 'joiner' --address 'xxx.xxx.xxx.xxx' --auth 'sstuser:xxxx' --datadir '/var/lib/mysql/' --defaults-file '/etc/my.cnf' --parent '5517' ''
Read: '(null)'

2014-08-29 17:43:12 5517 [ERROR] WSREP: Process completed with error: wsrep_sst_xtrabackup-v2 --role 'joiner' --address 'xxx.xxx.xxx.xxx' --auth 'sstuser:xxxx' --datadir '/var/lib/mysql/' --defaults-file '/etc/my.cnf' --parent '5517' '' : 2 (No such file or directory)
2014-08-29 17:43:12 5517 [ERROR] WSREP: Failed to prepare for 'xtrabackup-v2' SST. Unrecoverable.
2014-08-29 17:43:12 5517 [ERROR] Aborting

2014-08-29 17:43:14 5517 [Note] WSREP: Closing send monitor...
2014-08-29 17:43:14 5517 [Note] WSREP: Closed send monitor.
2014-08-29 17:43:14 5517 [Note] WSREP: gcomm: terminating thread
2014-08-29 17:43:14 5517 [Note] WSREP: gcomm: joining thread
2014-08-29 17:43:14 5517 [Note] WSREP: gcomm: closing backend
2014-08-29 17:43:15 5517 [Note] WSREP: New COMPONENT: primary = no, bootstrap = no, my_idx = 0, memb_num = 1
2014-08-29 17:43:15 5517 [Note] WSREP: gcomm: closed
2014-08-29 17:43:15 5517 [Note] WSREP: Flow-control interval: [16, 16]
2014-08-29 17:43:15 5517 [Note] WSREP: Received NON-PRIMARY.
2014-08-29 17:43:15 5517 [Note] WSREP: Shifting PRIMARY -> OPEN (TO: 15348088)
2014-08-29 17:43:15 5517 [Note] WSREP: Received self-leave message.
2014-08-29 17:43:15 5517 [Note] WSREP: Flow-control interval: [0, 0]
2014-08-29 17:43:15 5517 [Note] WSREP: Received SELF-LEAVE. Closing connection.
2014-08-29 17:43:15 5517 [Note] WSREP: Shifting OPEN -> CLOSED (TO: 15348088)
2014-08-29 17:43:15 5517 [Note] WSREP: RECV thread exiting 0: Success
2014-08-29 17:43:15 5517 [Note] WSREP: recv_thread() joined.
2014-08-29 17:43:15 5517 [Note] WSREP: Closing replication queue.
2014-08-29 17:43:15 5517 [Note] WSREP: Closing slave action queue.
2014-08-29 17:43:15 5517 [Note] WSREP: Service disconnected.
2014-08-29 17:43:15 5517 [Note] WSREP: rollbacker thread exiting
2014-08-29 17:43:16 5517 [Note] WSREP: Some threads may fail to exit.
2014-08-29 17:43:16 5517 [Note] Binlog end
2014-08-29 17:43:16 5517 [Note] /usr/sbin/mysqld: Shutdown complete

Error in my_thread_global_end(): 1 threads didn't exit
140829 17:43:22 mysqld_safe mysqld from pid file /var/lib/mysql/xxxx.pid ended

Comments

  • ecurymouraecurymoura Entrant Current User Role Beginner
    But the file exists:

    #ls-lah

    -rwxr-xr-x 1 root root 28K Jul 17 07:26 /usr//bin/wsrep_sst_xtrabackup-v2
  • jjhjjh Entrant Inactive User Role Beginner
    ecurymoura wrote: »
    Hello, just installed a new node on openvz VPS and it's not start;

    /usr//bin/wsrep_sst_xtrabackup-v2: line 536: which: command not found
    WSREP_SST: [ERROR] innobackupex not in path: /usr/sbin:/sbin:/usr//bin:/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/bin (20140829 17:43:12.955)
    2014-08-29 17:43:12 5517 [ERROR] WSREP: Failed to read 'ready <addr>' from: wsrep_sst_xtrabackup-v2 --role 'joiner' --address 'xxx.xxx.xxx.xxx' --auth 'sstuser:xxxx' --datadir '/var/lib/mysql/' --defaults-file '/etc/my.cnf' --parent '5517' ''
    Read: '(null)'[/B]

    Do you have which command in your path ? (line 536 is: if ! -x `which $INNOBACKUPEX_BIN`; then)
    Also do you have innobackupex in your path/installed ?

    (rpm -qf `which innobackupex` should show something like: percona-xtrabackup-2.2.3-4982.el6.x86_64).

    -Jarno
  • ecurymouraecurymoura Entrant Current User Role Beginner
    Fixed, thank you! which command was the problem.
Sign In or Register to comment.

MySQL, InnoDB, MariaDB and MongoDB are trademarks of their respective owners.
Copyright ©2005 - 2020 Percona LLC. All rights reserved.